*** WELKOM OP VANDOODEWEERD.NL / WIJ ZIJN DRUK BEZIG MET DE OPBOUW / KIJK GERUST AL WAT ROND ***

Spaanse stoofschotel met kippedijen

Informatie recept :

 

Wanneer
Hoofdgerecht

 

Bereidingstijd
80 minuten

 

Portie
4 porties

 

Niet kh-arm recept

 

 

Ingrediënten – Hoeveelheid

 

4 kippendijen

100 gr chorizo

250 gr krieltjes

4  tomaten

2 rode uien

1 blikje linzen van 425 ml

2 teentjes knoflook

1 tl paprikapoeder(gerookt)

2 el olijfolie

125 ml witte wijn(droge)

20 gr platte peterselie(

zout en peper

 

Snijd de chorizo in stukjes. De tomaten in partjes. De ui in ringen en de knoflook in plakjes. Laat de linzen uitlekken. Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kip in circa 3 minuten rondom bruin. Voeg de paprikapoeder, ui, knoflook, chorizo, tomaat, linzen, krieltjes en wijn toe. Stoof met de deksel op de pan op laag vuur 30 minuten. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Snijd de peterselie fijn en meng met het rasp. Strooi voor serveren over de kip.

 

Eet smakelijk!