Wanneer
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
80 minuten
Portie
4 porties
Niet kh-arm recept
4 kippendijen
100 gr chorizo
250 gr krieltjes
4 tomaten
2 rode uien
1 blikje linzen van 425 ml
2 teentjes knoflook
1 tl paprikapoeder(gerookt)
2 el olijfolie
125 ml witte wijn(droge)
20 gr platte peterselie(
zout en peper
Snijd de chorizo in stukjes. De tomaten in partjes. De ui in ringen en de knoflook in plakjes. Laat de linzen uitlekken. Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kip in circa 3 minuten rondom bruin. Voeg de paprikapoeder, ui, knoflook, chorizo, tomaat, linzen, krieltjes en wijn toe. Stoof met de deksel op de pan op laag vuur 30 minuten. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Snijd de peterselie fijn en meng met het rasp. Strooi voor serveren over de kip.
Eet smakelijk!