Wanneer
Lunch
Bereidingstijd
30 minuten
Portie
6 porties
Aantal gram koolhydraten
11 gr per portie
courgettes * grof gehakt – 6 middelgrote
uien grof gehakt – 2 middelgrote
knoflook grof gehakt – 2 grote teentjes
olijfolie – 1 eetlepel
huisgemaakte kippen- of groentebouillon- 5 kopjes
zware slagroom – 1 kopje
zout – 1/4 theelepel
versgemalen zwarte peper – 1/4 theelepel
evt met basilicum
1. Maak groenten en basilicum grondig schoon(evt) Verwijder grove uiteinden van courgette en stengels van basilicum en gooi ze weg.
2. Hak courgette, ui en knoflook grof, laat de basilicumblaadjes heel.
3. Voeg olijfolie toe aan een middelgrote tot grote pan en plaats op een laag tot middel-hoog vuur op de kookplaat.
4. Voeg gehakte groenten toe aan de pan en bak ze 1-2 minuten licht in olie.
5. Voeg 5 kopjes voorbereide bouillon toe aan de pan en roer (koude zelfgemaakte boui-llon is prima, maar bouillon gemaakt met bouillonpoeder en gekookt water zal het kookproces versnellen).
6. Voeg basilicumblaadjes toe aan de pan en roer.
7. Voeg peper en zout toe en roer door de soep.
8. Verhoog het vuur tot de soep aan de kook komt en zet vervolgens het vuur aan de kook en doe het deksel op de pan (dit vermindert de verdamping).
9. Kook de soep 20 minuten of tot de courgette net gaar is. (niet papperig)
10. Haal de soep van het vuur en mix met een gewone staafmixer, direct in de pan, tot een gladde massa. Als alternatief kan een staande blender worden gebruikt, maar zorg ervoor dat u de soep in kleine porties pureert om het risico op brandwonden te voorkomen!
11. Als de soep glad is, voeg dan 1/4 kop zware slagroom toe en gebruik een gewone staafmixer of een staande blender om goed te mengen.
12. Proef een beetje van de soep en breng eventueel op smaak.
13. Schep voor het serveren in afzonderlijke kommen / vormpjes, meng 1 theelepel room per kom en bestrooi met fijngehakte basilicum.
14.Geniet ervan!
Eet smakelijk!